Utroskab i virtuelle verdener – er det VIRKELIG ‘utroskab’?

For år tilbage var udsigten til at leve et parallelliv i en virtuel verden ren science fiction.

Men i dag har vi den luksus i rige mængder. Ikke alene bringer VR-teknologi helt dybe oplevelser ind i vores hjem, men den alternative onlineverden tillader os også at bygge vores ideelle eksistens op, uden de begrænsninger som vores dagligdag giver i den virkelige verden. Tag et kig på ‘Second Life’. Denne massive virtuelle verden er måske nok skabt for mere end 13 år tilbage (der blev skabt et fællesskab på mere end 1 million i det første årti), men denne verden holder stadig.

I sommeren 2016 var der mere end 46 millioner unikke tilmeldinger til ‘Second Life’, og samtidig er der mellem 10 og 12000, der tilmelder sig hver eneste dag. Det er ikke svært at se hvorfor. Du kan skabe din egen avatar, interagere med virtuelle steder, møde andre spillere, tale med dem – og i det hele taget er du i stand til at skabe et helt andet liv. Grundlæggerne gør meget ud af at fortælle, at det ikke er et computerspil. Det er en fortløbende oplevelse, uden nogen former for objektive strukturer eller endemål. Ligesom det “virkelige liv”, er det bare, hvad det er.

Life 2.0

Ikke alene er det en flugt for mange mennesker, der gerne vil have oplevelser udenfor deres almindelige liv, det er også en fantastisk måde at møde nye mennesker og opbygge relationer med nogen, som du sandsynligvis ikke ville møde i offline-verdenen. Du kan også vælge hvilken type virtuel livsstil, du vil have. Der er tre forskellige klassifikationer til at kontrollere mængden af den frihed, som er til stede i ‘Second Life’. Mens den ’Generelle’ opsætning er ideel for yngre medlemmer, uden nøgenhed eller ekstrem vold, tillader den ’Moderate’ opsætning en smule hårdt sprog/bandeord, vold og nøgenhed. ‘Voksen’ er opsætningen for dem, der søger et sted med frie mængder af vold og seksuel aktivitet.

Virtuel Sex

Second Life bliver naturligvis også brugt som en måde at danne forhold på. Online-ægteskaber er ikke usædvanlige, ligesom sex også er muligt (med aldersverifikation for at undgå at mindreårige indleder sig på upassende aktiviteter). Det første par, der mødtes via Second Life, og som stadig er gift, er Booperkit Moseley and Shukran Fahid, der har fået børn og har nydt et langt ægteskab, mens andre forhold fra “den virkelige verden” har vaklet siden. Selvfølgelig er der også det sociale aspekt af Second Life, der giver gifte og folk i parforhold chancen for at engagere sig med andre i den virtuelle verden. De kan se ud på præcis den måde, de ønsker, de kan tillægge sig en helt anden personlighed end i den virkelige verden – og de kan have sex med flere mennesker, end de kunne i den virkelige verden, uden at skulle komme med undskyldninger og være forsigtig omkring det.

Men er det nu også “utroskab”? Er en affære i den virkelige verden, med ingen fysisk kontakt, det samme som at have samleje med en person af kød og blod? Det er et komplekst spørgsmål. Selvom det ikke er sex, er der stadig en følelsesmæssig forbindelse mellem to eller flere, og hvor det måske føles ganske ægte – og det leder måske til flere problemer end den fysiske intimitet.

Selvfølgelig vil det være uundgåeligt med nogle skuffelser, når folk indleder sig på en affære i Second Life og de gerne vil møde deres partner offline. Sådan sker det desværre, når du bygger en avatar i Second Life, at du bruger præcis den udgave af dig selv, som du helst vil se af dig selv, hvor du fokuserer på dine bedste styrker. Hvis du er tilbøjelig til at gøre dig selv mere muskuløs at se på, hvad vil så stoppe en partner fra at gøre det samme?

Med det i tankerne, er det så fair at forvente “den ægte person” til at være alt det, som de er i den virtuelle verden? Dette filosofiske dilemma er mindre komplekst end det umiddelbart synes at være. Når du har en affære med én af kød og blod, er det nemt at blive en bedre version af dig selv, og være den person du gerne vil være, men måske ikke føler dig tryg nok til at føre ud i hverdagen. Det sætter dig fri.

At få både i pose og sæk

For folk, der er fanget i et trøstesløst og utilfredsstillende ægteskab, eller for tilfredse og glade singler, giver Second Lifes virtuelle frihed dem selvfølgelig et mere spændende alternativ? Du kan konstant møde nye mennesker, du kan have online (og offline) sex med adskillige partnere, uden at du behøver at binde dig eller “nøjes” med nogle af dem. Det er ikke alle, der kan lide at blive involveret i et langvarigt forhold, så chancen for at nyde virtuel flirt og sex uden forpligtelser kan være den perfekte løsning.

I takt med at virtuelle verdener fortsætter med at udvikle sig og bliver mere avancerede, vil der være flere der bruger dem for at finde nye partnere, uanset om de allerede er i et forhold eller ej.

Victoria Milan er et online dating netværk for gifte og folk i forhold, der ønsker diskrete møder og at indlede affærer, uden de komplekse dilemmaer i Second Life. Mens virtuelle verdener måske har utallige fordele, kræver det stadig engagement: du bliver nødt til at opretholde din avatar og manøvrere i systemet.

Hos Victoria Milan registrerer du dig, uploader dit profilbillede, og finder den ideelle partner i dit område for uforpligtende sjov – det er såre simpelt. Det er den ideelle løsning for alle, der ønsker at flygte fra et sexløst ægteskab, et trøstesløst ægteskab eller bare for at genfinde deres lidenskab!