Utroskab vs åbne forhold? En vidunderlig verden af valg!

For nogen af os lyder det at være i et åbent ægteskab lidt som både at have sin kage og spise den. Undskyld den slidte metafor, men det er sandt: nogen af os kan simpelthen ikke se, hvordan dét at gå i seng med andre, mens man er i et fast forhold eller ægteskab er en moralsk måde at leve sit liv på.

Der er uden tvivl en betydelig stigmatisering knyttet til åbne forhold i nogen lande, men kunne det faktisk være svaret på at opretholde et lykkeligt, nydelsesfuldt forhold til én man elsker?

En ny tilgang

Som enhver der har været i et forhold eller ægteskab vil vide, blegner de første følelser af lyst og passion gradvist, og udvikler sig til et dybere venskab. Det er naturligvis hvad man kan forvente – I er mere vant til hinandens kroppe, til hinandens vaner, og der er ikke meget nyt at opdage.

Trangen til nye elskere og spændingen ved at opdage nye kroppe er stærk nok til at få mange mennesker til at prøve at være utro. I Europa frembyder statistikkerne fascinerende læsning. I Finland f.eks. tilstår 36 % af folk, at de har haft en affære, og i UK udtalte en million mennesker, at de var interesserede i at være deres faste partner utro.

Og Danmark er specielt interessant, med 46 % af befolkningen, der tilstår, at de har udenomsaffærer. Næsten halvdelen af de adspurgte havde været deres partner utro mindst én gang.

At finde ud af at den man elsker har været dig utro med en anden elsker (eller flere) kan være absolut sønderknusende – men hvad hvis elementet af svigt fjernes fra situationen? Hvad hvis du stadig boede sammen med og var tæt knyttet til din partner, og alligevel nød seksuelle møder med andre også?

Så kunne åbne forhold være løsningen.

Igen, for nogen lyder åbne forhold absurd. Men lad os se på de praktiske fordele.

utroskab vs åbne forhold

Kan åbne forhold knytte tættere bånd?

Først og fremmest er den ene person i et forhold ofte mere seksuelt interesseret end den anden. Når denne mand eller kvinde higer efter mere fysisk intimitet men ikke kan finde det, kan de blive frustrerede – og i sidste ende føle sig krænket.

Følelsen af konstant afvisning kan meget vel skabe en kløft mellem partnere og skubbe dem længere og længere væk …. indtil separation er den mest fornuftige løsning.

Åbne forhold kan imidlertid redde sådanne forhold. Hvis den mere seksuelt interesserede partner kunne få sit fysiske behov dækket et andet sted, ville følelsen af svigt og afvisning sandsynligvis forsvinde. Deres appetit ville i det mindste blive tilfredsstillet ved utroskaben.

Med denne forhindring ryddet af vejen, ville partnere være i stand til at fokusere på de mere følelsesmæssige aspekter i deres forhold i stedet.

Det er virkelig den største fordel ved åbne forhold og utroskab: friheden til at nyde nye, spændende, lidenskabelige møder med mennesker, du finder fysisk attraktive, mens du stadig nyder et dybt personligt bånd med din partner.

Et studie fandt, at mennesker i åbne forhold kan ende med at være lykkeligere og sundere end dem, der klynger sig til monogami.

Utroskab virker selvfølgelig for mange mennesker også. Spændingen ved at have udenomsaffærer bag deres partners ryg, og spændingen ved at undgå at blive opdaget, får deres seksuelle møder til at blive endnu mere ophidsende. Igen, det betyder ikke at disse mennesker ikke er dybt forelsket i deres partnere – det betyder blot at de har naturlige behov, der skal opfyldes på den ene eller anden måde.

Hos Victoria Milan giver vores dating netværk dig mulighed for på en behagelig, sikker og diskret måde at møde ligesindede mennesker i faste forhold. Du kan uploade din profil med sikker anonymitet, hvis du søger en affære, selv om det måske ikke er nødvendigt i åbne forhold.

Måske kunne både du og din faste partner eller ægtefælle kreere profiler sammen og hjælpe hinanden med at vælge nye elskere. Det kunne ovenikøbet få lidenskabens flammer til at tænde igen – og tilføje lidt ekstra krydderi til dit forhold.