Hvor brugbar er din telefon egentlig for dit forhold?

I de sidste 15 år har mobiltelefoner ændret sig næsten til ukendelighed. Der var engang, hvor vore telefoner var klodsede, tunge apparater med sort/hvide skærme og meget begrænsede funktioner. Nu fungerer vores Iphones og Android apparater som uundværlige livsstils-følgesvende. Det anslås faktisk, at over en fjerdedel af jordens befolkning har en smartphone (det er mere end 2,16 billioner, ultimo 2016). Det er næppe overraskende i betragtning af, hvor mange funktioner de tilbyder i dag. Vi kan se film, spille mere avancerede spil end vi tidligere har kunnet forestille os, læse bøger, deltage i video-chats med folk over hele verden samt være i forbindelse med vores sociale netværk 24/7. Vore smartphones allestedsnærværende natur må imidlertid have en vis indflydelse på den måde, vi lever på? Og endnu mere vigtigt – har de ændret måden vi opfører os på i vores forhold?

Hvilken indvirkning har afledningsmanøvrerne?

Smartphonen giver os uden tvivl masser af mulighed for afledningsmanøvrer. Måske kan du godt lide at læse tegneserier på mobilen, imens du pendler til arbejde. Måske kan du godt lide at se film i sengen, imens din partner sover ved siden af dig. Men der er stadig tidspunkter hvor du checker Facebook opdateringer eller kommenterer det seneste indlæg på Instagram, hvor du burde lytte til din elskede. Hvis dette lyder bekendt, er du ikke alene. Iflg. en nylig undersøgelse følte op til en tredjedel af udspurgte kvinder, at smartphonen var en hindring i deres forhold, idet den tog noget af den tid, man kunne have tilbragt sammen. I et andet studie blev universitetsstuderende spurgt om deres brug af smartphones og deres forhold. Dem der havde brug for konstant at have deres mobil tæt på sig, viste sig også at være dem, der var mest usikre på deres forhold – hvad der antyder, at folk bliver jaloux på deres partners smartphone. Det er selvfølgelig ikke alt sammen negativt. De fremskridt der er gjort på smartphone området – video-chat, sms-apps – giver os mulighed for at kommunikere med vore partnere på mange forskellige måder. For par, der tilbringer meget tid hver for sig, som f.eks. i langdistance-forhold, sikrer det en større grad af intimitet end de ville have kunnet opnå tidligere. smartphone forhold

En dating revolution

Mht. at finde kærlighed, har smartphonen også ændret markedet betydeligt. Dating apps bliver mere og mere almindelige blandt partnere, idet de giver folk i hele verden mulighed for at finde den perfekte elsker i nærheden, uanset deres personlige smag. Imens datingsider engang blev set ned på, og til dels set som noget mistænkeligt, er de nu bare en del af dagliglivet. F.eks. har 7 % af den voksne amerikanske befolkning (i alderen ml. 30 og 49) mødt deres ægtefælle online, imens 41 % af USA’s internetbrugere kender nogen, der har brugt datingsider. I mellemtiden begynder et ud af fem forhold i UK nu online, hvor lige over halvdelen af landets datingside-brugere er kvinder. Dating apps har drastisk ændret måden mange af os finder kærlighed på, og hvordan vi finder dem, vi virkelig har lyst til at date. Førhen involverede det at finde en partner måske noget så simpelt som at besøge en bar for singler… men hvis du ikke havde lyst til at tage alene derfra, var du tvunget til at affinde dig med den person, der bedst matchede din smag. Med onlinedating-siderne har du magten til at forfine din søgning, indsnævre dine valg mere og mere, indtil du finder den perfekte partner. Hvad mere kan man ønske sig, hvis man søger en ny elsker.

En løsning på utilfredsstillende forhold

For dem der er ulykkelige i deres nuværende forhold, eller søger lidt ekstra lidenskab uden for det nære forhold, som du holder af, er datingsiderne et smuthul til dine inderste ønsker. Victoria Milan er dedikeret til at hjælpe folk som dig med at sætte lidt krydderi på tilværelsen og søge lidt udenomssjov. I et forhold med lidt eller ingen samliv, kan det at have en affære være lige dét, der skal til. Når de fysiske sider bliver tilfredsstillet et andet sted, kan du koncentrere dig om de følelsesmæssige, intime sider af dit nære forhold. Smartphones gør det nemmere at håndtere affærer diskret, simpelt og sikkert. Se her for at høre mere om Victoria Milan.