Metro versus maskulin – hvad foretrækker kvinder egentlig?

Dating kan være lidt skræmmende for både kvinder og mænd.

Samfundets syn på begge køn og de forventninger vi har til hinanden, har udviklet sig enormt i de sidste halvtreds år eller deromkring. I dag opfordres mænd til at være mere følsomme, mere modebevidste og (tør vi sige det) mere feminine. Mange kvinder, derimod, fortsætter med at distancere sig fra gældende forventninger: at de bør bruge make-up; at de skal være klædt på en bestemt måde; og at de skal være ”den efterstræbte” i forholdet, snarere end ”efterstræberen”. Der er naturligvis sket et enormt skift i den kulturelle accept af transkønnede problemstillinger, men der er uden tvivl stadig langt igen.

Hvad betyder alt dette? At vide hvordan man skal præsentere sig, og hvordan man skal opføre sig for at tiltrække en eventuel mage er lidt mere kompliceret, end det plejede at være.

Heldigvis har online dating hjulpet med at udjævne jagtmarkerne. At være i stand til at bruge hjemmesider, der giver dig mulighed for at skræddersy din søgning efter den ideelle partner, gør det hele meget simplere end tidligere generationer har kunnet forestille sig. Du skal dog stadig vide hvem du er, og hvordan du sælger dig selv.

Som mand i datingspillet, kan det være ganske overvældende at finde ud af, hvad mulige partnere faktisk ønsker i verden pt. Metro eller maskulin? Modebevidst eller skødesløs? Glatbarberet eller skægget?

Lad os gå mere i dybden.

Begærets videnskab

Som med mange andre emner, kaster videnskabelig og sociologisk undersøgelse lys over det formørkede billede af den ”ideelle mand”.

Et studie afslørede, at kvinder lænede sig mod mere traditionelt maskuline mænd i lande med lavere levetid og i det hele taget dårligere sundhedstilstand. Omkring 4.500 kvinder i 30 lande blev vist billeder af forskellige mænd og bedt om at vælge de mest tiltrækkende mænd.

Efterhånden som vigtigheden af en stærkere konstitution og fysisk modstandskraft mod sygdomme steg, så gjorde deltagernes præference for ”rigtige” mænd det også. Men hvor dette viste, at disse mænd ville være et passende parti og forsørger (på et ubevidst plan), indikerede undersøgelsen også, at kvinder har tendens til at forbinde asocial opførsel med mere ”maskuline” mænd.

Dette sætter den traditionelle stærke mand i en akavet position: fysisk tiltrækkende, ganske vist, men ikke nødvendigvis det bedste valg til at opfostre børn eller være far for dem.

Metro versus maskulin

Velplejethed og seksualitet

Et andet studie afslørede, at kvinder fandt mænd med et let skær af skægstubbe på kinderne attraktive som både langtids- og korttidspartnere, mens dem med fuldskæg blev betragtet som mere aggressive. Skæg blev også anset for at være et tegn på højere alder og social modenhed.

Undersøgelsen viste altså, at skægstubbe indikerede, at en mand ville være en mere spændende, tilfredsstillende seksualpartner, mens dem der havde skæg ville have større interesse i at opfostre deres børn.

Skulle metro-seksuelle så droppe deres skægtrimmere og holde op med at plukke deres øjenbryn?

Ikke endnu.

En undersøgelse, der anvendte en populær mobil app, viste at metro-seksuelle mænd fik mere positiv opmærksomhed end fire andre typer (241 matches fra kvinder omkring de 23).

”Knægten”, ”hipsteren”, ”rockeren” og ”fitness-fyren” var alle mindre populære end den metro-seksuelle mand. Hvorfor?

En ekspert foreslog, at mens det kunne være en negativ faktor, at de tilbragte mere tid på badeværelset end deres kvindelige partner, så talte det at de gik op i detaljer til fordel for, at de var en opmærksom partner.

”Hvis du er stolt over dit udseende og værdsætter at tage på udsøgte steder at spise, drikke og tilbringe dine ferier, er du et perfekt match” sagde Caroline Brealey, en forholds-ekspert.

Hvad betyder alt dette?

Dette er alt i alt noget forvirrende.

Nogle adspurgte kvinder forbandt klart mænd med mere ”maskuline” træk med at være genetisk attraktive, specielt til at opfostre stærke børn og være forsørger, men så dem som mindre troværdige. Hvorimod andre mente, at dem med skæg var bedre til at opfostre børn.

På den anden side mener nogle kvinder, at en forfængelig, metro-seksuel mand er en mere opmærksom partner.

Forvirret? Det skal du ikke være.

Hvad dette i virkeligheden siger er, at smag og perspektiv er forskellig – hvilket vi alle vidste alligevel. Hvad én kvinde ser som det ideelle udseende eller karakteristika, vil en anden opfatte som virkelig utiltrækkende.

Når du dater online, er det vigtigste at være dig selv – bogstavelig talt og i overført betydning. Brug ikke et billede af dig selv fra for 10 år siden, der viser hvordan du så ud. Opfind ikke hobby’er for at fange visse kvinders opmærksomhed og skab ikke en falsk historie for at virke mere erfaren.

Vær ærlig om dig selv og om hvem du er. Som de siger, er der én derude til alle – og du vil måske blive forbavset bare over antallet af mulige partnere, som finder dig uimodståelig.

Hos Victoria Milan er vi dedikerede til at hjælpe gifte og dem i længerevarende forhold med at finde deres ideelle partner til noget ekstra lidenskab. Du kan finde den perfekte mand eller kvinde, som du drømmer om og genfinde spændingen du ikke får i dit faste forhold.

Husk: vær dig selv – uanset om du er en metro-seksuel mand eller ej.